Skip to main content
Bygherre
Rødding central A.m.b.A
Årstal
2010
Størrelse
1951 m2
Type
Varmeværk
Anlægssum
18 mio. kr.
Område
Sjælland

Kraftvarmeværk Rødding

Når vores samfund og viden udvikler sig, følger der ofte et arbejde med at gøre vores omgivelser tidssvarende. Den situation stod Rødding Varmecentral med, da det 30 år gamle varmeværk blev forældet. Bestyrelsen for Rødding Varmecentral ønskede at sikre borgerne en pålidelig, fremtidssikret og miljøvenlig varmeforsyning, der var økonomisk tilgængelig. Med det startede etableringen af et helt nyt halmvarmeværk, der skulle erstatte det gamle og dets anvendelse af træpiller.

Arkitektonisk repræsentant for byen

Den nye varmecentral er placeret i udkanten af Rødding, tæt på en af byens primære indfaldsveje. Placeringen betyder, at den nye bygning bliver en del af byens ansigt ud ad til. Derfor har der været fokus på at opnå et sammenspil mellem en teknisk og funktionel bygning, og en moderne, spændende og levende arkitektur, der kan præsentere Rødding som en by med visioner – både for miljøet, borgerne og erhvervslivet.

Integreret i landskabet

På grund af den meget synlige placering i landskabet og i bybilledet er den nye varmecentral skubbet ind i den eksisterende skrænt. Byggeriet fremstår på den måde mindre synlig og dramatisk for forbipasserende. Nye, mindre bakkeformationer indkredser arealerne omkring bygningen og får byggeriet til at falde godt ind i området.

Kontaktpersoner