Skip to main content
Bygherre
Egtved Varmeværk a.m.b.a.
Årstal
2019
Størrelse
1640 m2
Type
Varmeværk
Anlægssum
20,4 mio. kr.
Område
Midtjylland

Varmeværk Egtved

“Huset rummer fortolkningen af energiforliget i en kvalitet, der rækker langt ud i fremtiden.” – Anders Rønshof, Egtved Varmeværk a.m.b.a.

Ambitionerne var høje og idéerne var mange, da Egtved Varmeværk ønskede at fremtidssikre varmeproduktionen til byens borgere. I dag står et nyt varmeværk udført i kvalitetsmaterialer, som sikrer en lang levetid og harmonerer med de bygninger, der allerede findes på grunden. Med en karakteristisk skorsten, der fanger opmærksomhed, når man ankommer til byen, fungerer værket som et pejlemærke for industrien og for byen.

Arkikon har været totalrådgiver på bygningsdelen. Det betyder, at vi har været med på projektet helt fra start, fra lokalplan og til færdig bygning.

Funktionalitet i elegante rammer

Ved ankomst bliver besøgende og ansatte mødt af et stort glasparti i to etager. Hvor den rødbrune beton markerer indgangen og administrationsbygningen, er driftsbygningen udført i en mere enkel, lysegrå beton. De sorte rammer omkring vinduesudskæringerne i facaden fremhæver den lodrette facadestruktur i kedelhallen.

Samtidig skaber portåbningerne og de vandrette vinduesbånd i administrationsbygningen en balance mellem de indre funktioner og den ydre fremtræden. Portåbningerne gengiver en rytme, der også er til stede i bygningens maskineri, og de store panoramavinduer udtrykker, at rummene bruges til ophold. Vinduesbåndene giver lys langt ind i kedelbygningen og tilpasser sig efter sporene i facaden

Indvendigt fortsætter den enkle, harmoniske stil med neutrale overflader samt hvide og grå vægge med lysindfald, der virker indbydende for værkets besøgende og ansatte.

Inddragende og fleksible rum

Fra de fleste af administrationsbygningens lokaler er der god udsigt over solfangerparken. På første sal er et stort mødelokale med udgang til en tagterrasse, så solen kan nydes i middagspausen. Mødelokalet er etableret med en foldevæg, så rummet kan åbnes op med køkkenområdet i endnu en åben forbindelse. Når døren er lukket, tager den form som et stort vægfotografi, der bringer naturen inden for. Den fleksible og funktionelle indretning skaber en rummelig og levende oplevelse af det moderne varmeværk.

”En sikkerhed for arkitektens streg, projekt, myndighedsbehandling, udbud, opførelse og kontrol af det udførte. Arkikon har vist fra første dag, at de mestrede alle discipliner, og var garant for et byggeri, der var spændende og samtidig dristigt med god funktionalitet. Huset rummer fortolkningen af energiforliget i en kvalitet, der rækker langt ud i fremtiden.”
– Anders Rønshof, formand for Egtved Varmeværk A.m.b.A.

Kontaktpersoner