Skip to main content
Bygherre
Københavns Lufthavn (CPH)
Årstal
2018
Størrelse
529 m2
Anlægssum
10 mio. kr.
Område
Sjælland

Kølecentral Kastrup

Projektet omkring den nye kølecentral i Københavns Lufthavn omfatter en centralisering af produktionen for lufthavnens komfortkøling.

Fremtidssikrede installationer

Anlægget er i første omgang etableret med en kølekapacitet på 4MW til at dække de aktuelle behov. Men installationerne forberedes til, at der på sigt kan udbygges med yderligere 6MV kølekapacitet, hvis forholdene ændrer sig og behovet opstår. På den måde er løsningen værdifuld i dag, men kan samtidig tilpasses fremtidige forandringer i forhold til vækst, klima og effektivisering.

Placering á la infill

Kølecentralen er placeret på et areal nord for Lufthavnsboulevarden og umiddelbart vest for personaleparkeringen (P3). Arealet er begrænset mellem motorvejen og Lufthavnsboulevarden, og for at udnytte grunden maksimalt er bygningen formet efter grunden.

Harmonisk arkitektur i CPH-STIL

Det nye anlæg er designet, så det harmonerer med CPHs moderne identitet.

Facadematerialet er opbygget i moduler, der forholder sig til nabo- og genbobygningens udtryk, ligesom farverne og arkitekturen forholder sig til resten af lufthavnens arkitektur. Kølegårdens alufarvede strækmetal giver et transparent udtryk, der fortsætter hele vejen rundt om bygningerne og om gårdrummet. Løsningerne spiller sammen og danner et helhedsudtryk, hvor bygningerne komplementerer hinanden i lufthavnens ånd.

Kontaktpersoner