Skip to main content

Ulla Rosenlund Knudsen

Arkitekt


Arkitektur handler om mennesker

Ulla er arkitekt fra Aarhus Arkitektskole. Hun har blandt andet erfaring som produktudvikler og internationalt som arkitekt i Spanien, og i dag beskæftiger hun sig med alt fra renseanlæg, vandværker, varmeværker og almennyttige boliger til nybyggeri, renovering og konkurrencer. Uanset hvad hun har hænderne i, bliver projektet behandlet med professionalisme, engagement og en særlig nærhed til kunden.

”Det vigtigste for mig er at overraske kunderne positivt. Vi skal opfylde deres behov, men meget gerne på en måde, som de ikke selv kunne forestille sig. Det idéoplæg, jeg giver dem, skal få dem til at se projektet på en helt ny måde, hvor der er balance mellem arkitekturen og teknikken, og ikke mindst den kontekst, byggeriet placeres i. Arkitektur handler om mennesker og skal skabes i forening med den natur og kultur, der karakteriserer området.”

For Ulla er arkitektur ikke bare æstetik og funktionalitet som adskilte elementer. Det handler om det store billede og om at læse mennesker og omgivelser rigtigt, så man kan give noget værdifuldt igen gennem arkitekturen. Det handler om at skabe en meningsfuld helhed, og det hænger sammen med den tværfaglighed, hun til dagligt er en vigtig del af hos Arkikon.

”Det er især i samspillet mellem arkitekter, ingeniører og konstruktører, at vi kan finde interessante løsninger, når vi tænker ud af boksen for at løse bygningsmæssige udfordringer. I forbindelse med et projekt er der altid mange praktiske aspekter, der skal tages stilling til. Det gør det både mere udfordrende og spændende, fordi det er i udfordringerne, at noget nyt og unikt kan opstå.”

Ullas passion udleves i alt fra det lille varmeværk, som vokser, processen i et vandværk, der skal forankres i den stedlige natur, eller den nedlagte industri, der skal have et nyt liv og dermed en ny funktion. Udover at fordybe sig i arkitekturen og projektudviklingen bruger Ulla også meget tid på sine to hunde, Alfred og Ditlev. Hun er faktisk så passioneret omkring det, at hun også underviser andre i at træne deres hunde.