Skip to main content
Bygherre
Nature Energy
Årstal
2017
Størrelse
3100 m2
Anlægssum
40 mio. kr.
Område
Sydjylland

Biogasanlæg Esbjerg

Arkikon er ansvarlig for ingeniørarbejdet på projektet omkring Korskro Biogas for Nature Energy, med Chr. Johannsen A/S som hovedentreprenør.

Et anlæg i international særklasse

Korskro Biogas er et anlæg, der skiller sig ud fra mængden. Anlægget ved Esbjerg er et af de største biogasanlæg i verden, når det kommer til storskala-anlæg. Hvert år vil det behandle omkring 710.000 tons biomasse.

Plads til flere funktioner

Bygningsmassen består af en hovedbygning med tilhørende administration, en aflæssehal og en ingeniørgang mellem de to bygninger. Derudover er der flere veje og befæstede arealer samt et større regnvandsbassin på grundstykket.

Beregninger, der realiserer drømmen

Som ansvarlig for ingeniørarbejdet har Arkikon udført de beregninger, der har gjort det muligt  at realisere bygherres ønsker omkring de arkitektoniske mål. Allerede ved de indledende beregninger fastlægges rammerne, der sikrer, at konstruktionerne kan opføres på en måde, så de rummer de nødvendige og hensigtsmæssige funktioner og samtidig lever op til høje standarder.

På den måde sikrer vi, at konstruktionerne opfylder moderne krav til bæredygtighed. Det indebærer blandt andet, at bygningerne er fremtidsparate, hvor der er tænkt over bygningernes efterliv

Kontaktpersoner