Skip to main content

To store milepæle for European Energy er nået

17 maj, 2023

I går tog vi en tur til Kassø, for at fejre to store milepæle for European Energy: Byggeriet af verdens første storskala e-metanolanlæg begynder, og Nordeuropas største solcellepark indvies.

Det blev fejret på bedste vis med en bustur rundt i solcelleparken, en virtuel rundvisning i det fremtidige Power-to-X anlæg og en masse taler fra forskellige aktører i projektet.

Et fælles fokus

Det nye anlæg kommer til at producere omkostningseffektivt e-metanol og brint med hjælp fra den vedvarende energi, der kommer fra solcelleparken. Det skal blandt andet anvendes hos Circle K og A.P. Møller Mærsk til at reducere forbruget af fossile brændstoffer ved varetransport med lastbiler og skibe – og derudover kommer det til at spille en rolle i produktionen af plastik hos f.eks. LEGO og Novo Nordisk.
Jesper Quist Hauskov, der er partner og projektchef hos Arkikon, er en del af projektet og deltog i fejringen: ”Det er altid en fornøjelse, når den strategi og de forretningsområder, vi fokuserer på hos Arkikon, også kan mærkes i konkrete projekter. Det kan vi i projektet her, hvor der kan sættes flueben ved mange af vores fokusområder som ‘energi og forsyning, den grønne omstilling og Power-to-X’.”

Krav til bygningsmassen

Projektet stiller krav til bygningsmassen, der skal kunne rumme det store procesanlæg, og hvor logistikken skal fungere optimalt. Hos Arkikon er de tekniske og funktionelle udfordringer i komplekse byggerier en passion, og gejsten over projektet er heller ikke til at skjule hos Jesper, der fortæller, at det er et fantastisk spændende projekt at være en del af.

Gårsdagens arrangement har givet nyt blod på tanden. Arbejdet fortsætter, og vi ser frem til det videre samarbejde med European Energy og med Chr. Johannsen, der er entreprenør på udførelsen.