Skip to main content
Bygherre
Bente og Esben
Årstal
2018
Størrelse
144 m2
Type
Sommerhus
Område
Østjylland

Sommerhus Bønnerup

Projektet omkring sommerhuset i Bønnerup er udført med Arkikon som arkitekt.

Et pusterum i naturen

Det arkitektoniske mål er at skabe et fokus på naturen fra alle sider af huset. Fra stueplan er huset transparent, så man kan nyde middagssolen og samtidig udsigten til havet.

Huset er opført med referencer til havnens små fiskehuse, som kan spottes fra huset. Fra køkkenet er der udsigt til møllerne gennem et vindue, ligesom resten af huset også byder på forskellige fokuspunkter, der fungerer som udsigtspots til den omkringliggende natur.

Råt og varmt i forening

Materialet cortenstål skaber en rå stil, men i varme, brune nuancer, der harmonerer med landskabet og vandet. Stålet varierer i takt med vejret, hvor den brune nuance bliver mørkere i vådt vejr og lysner, når det tørrer ud. Det understøtter samtidig den overordnede arkitektur med stramme, enkle linjer, der også findes i facadeinddelingerne.

Rum for sol, skygge og lyse nætter

Indvendigt er huset designet med en rummelighed og lethed, der opstår med loftets variende højde. Loftet er inddelt i tre forme med hver sin spidse top og bund, der adskiller dem visuelt, men samtidig binder rummene sammen, som sideløbende bølger.

Rundt omkring på grunden er der etableret hyggekroge ved forskellige terrasser. En formiddagsterrasse foran, middagsterrasse i midten og eftermiddags-/aftenterrasse i et indhak. Terrasserne gør de muligt at nyde en solrig stund på alle tidspunkter af døgnet.

Bygningerne bindes sammen af den solafskærmerne pergola, der forbinder bygningerne og markerer hovedindgangen, mens den forlænger formen på den sekundære bygning. De firkantede former strækkes ud, når lysene kommer ind gennem sprækkerne og skaber en skyggeeffekt ved højlys dag, mens lyseffekten forstærkes om aftenen.

Kontaktpersoner