Skip to main content
Bygherre
SMG 37 ApS
Årstal
2017
Størrelse
4875 m2
Anlægssum
23,5 mio. kr.
Område
Østjylland

Søren Møllersgade Randers

Projektet omhandler ombygning af et gammelt flygtningecenter, et plejehjem med 22 lejligheder og 32 ungdomsboliger, der samlet set fylder 4.875 m², hvor Arkikon har lavet en gennemgribende totalrenovering. 12 af lejlighederne er ombygget til Region Midtjylland, der skulle have administrationslokaler, et fælleskøkken og et værested for autister.

Moderne og neutrale lejligheder

Projektet er en byejendom, hvor Arkikons opgave således har været at få de eksisterende rum i ejendommen til at fungere som boliger i brugbare størrelser. Med fokus på funktionalitet og genanvendelse, er der blevet skabt 52 moderne lejligheder, der i deres grundudtryk er så neutrale som muligt.

Bevarelse af arkitekturen

Vores arkitekt har haft et særligt fokus på gangarealerne, hvor mange af bygningens oprindelige elementer såsom trapper og håndlister er bevaret. Derudover har vi fået lavet dekorationer og ophængt akrylbilleder med originale arkitekttegninger, som fortæller husets arkitektoniske historie, hvor Randers-arkitekten Jens Peter Jensen Wærum oprindeligt tegnede bygningen.

Kontaktpersoner