Skip to main content

Steffan er ret vild med ild

9 jun, 2022

Steffan Marx blev under sin uddannelse til bygningskonstruktør så inspireret af sin faglærer i brandsikkerhed, at han nu selv er certificeret brandrådgiver i brandklasse 2.

Han startede med at gå i lære som tømrer og efter at være blevet udlært, startede han for sig selv. “Jeg kunne mærke, at jeg ville noget mere. Jeg ville være dygtigere og bedre og startede derfor med at læse til bygningskonstruktør,” indleder Steffan, der i dag næsten udelukkende arbejder med brandsikkerhed hos Arkikon.

Overtændt container

Det var et forløb med en underviser, der havde en master i brandsikkerhed, som tændte interessen i Steffan. “Det var et sindssygt intenst forløb, hvor vi ikke bare havde teori. Han tog os med ud til Falck, hvor vi iført røgdykkerudstyr blev placeret i en container, der blev overtændt. Det var voldsomt, og jeg blev ret vild med brandforebyggelse og -sikkerhed.” Derfor lå det lige til højrebenet for ham at videreuddanne sig til brandrådgiver. “I vores verden, må du ikke meget uden certificering,” fortsætter han.

Vigtig brandsikring

Steffan forklarer, at det er fedt som brandrådgiver at skulle finde rundt i de forholdsvis nye regler. “De nye regler kan for nutidens byggeri godt virke som en rund brik i Tetris, og den kan til tider være en hel kunst at få til at passe ind.” Steffan mener helt afgjort, at brandsikring er noget af det vigtigste inden for byggeri. “Det er ofte ved renoveringsopgaver, det går galt, fordi vores viden ikke bliver ført helt ud til håndværkerne, og der opstår huller i den passive brandsikring.”

Bæredygtigt byggeri af træ

I takt med at der kommer øget fokus på bæredygtigt byggeri, forudser Steffan, at træ får en mere fremtrædende rolle i konstruktionerne. “Der kommer meget snart et krav om CO2-regnskab for byggerier, og det vil betyde, at der opføres flere træbygninger med skrappere betingelser for brandsikring.”

I dag arbejder han på tværs af mange af Arkikons forskellige projekter. “Jeg står selv for alle opgaver med brandklasse 2 og forbereder klasse 3 byggerier, som efterfølgende godkendes af en ekstern rådgiver,” forklarer han. Interessen er kun blevet større med tiden, så til efteråret starter Steffan på den firårige master i brandsikkerhed som deltidsstudie. “Det er et kæmpe ønske, og til den tid bliver jeg forhåbentlig certificeret til både klasse 3 og 4,” smiler han.