Skip to main content

Henrik Rasmussen

Bygningskonstruktør


Digitalisering giver bedre projektresultater

Henrik er uddannet bygningskonstruktør og IKT-koordinator. I sit arbejde bruger han den praktiske erfaring han fik med som grafisk layouter samt murer gennem 10 år. ”Der er en lige linje fra mine tidligere job til dét, jeg laver i dag. Min praktiske erfaring gør, at jeg har forståelse for, hvordan tingene foregår på byggepladsen og hvordan det materiale, jeg udarbejder, bruges derude”.

Kombinationen af de tidligere faglige håndværk var det, der fik Henrik til at vælge uddannelsen som bygningskonstruktør. Arkikon arbejder i høj grad med digitalisering af projekterne, og det passer Henrik rigtig godt. ”Digitaliseringen af arkitektfaget er utrolig spændende, og derigennem ligger en masse muligheder for at optimere processerne. Automatisering og digitalisering giver bedre projektresultater, da det både bliver billigere og hurtigere. F.eks. ved at automatisere gentagelses-tastearbejde og dermed reducere fejlraten.”

”Det er nemt at få input og sparring fra egne og andre faggrupper, fordi det hele foregår in-house. Vores projekter bliver bedre, fordi vi kan tage fat i hinanden, når vi har behovet. Vi kan tænke flere ting igennem med det samme og realisere projekterne hurtigere – og bedre.”

Henrik er typen, der springer ud i ting, og det sker altid med et smil på læben. Af gode historier i bagagen har han blandt andet et road trip til Kos med to andre gutter i en gammel Kadett, hvor anlægget var dyrere end bilen.