Skip to main content

Terese Skouboe

VVS-ingeniør


Det usynlige har stor betydning for oplevelsen af et rum

Terese er uddannet bygningsingeniør, og så har hun specialiseret sig i feltet energi og indeklima. Siden hun blev færdiguddannet i 2016, har hun opbygget en erfaring som VVS-ingeniør hos et rådgivende ingeniørfirma i Aarhus, som hun i dag trækker på hos Arkikon. ”Det er imponerende, at der er så mange fagligheder samlet ét sted, når firmaet ikke er større. Det hele er i samme hus, og det er virkelig spændende – forhåbentlig er det også med til at få nedbrudt nogle barrierer.”

For Terese har ingeniørvejen altid været oplyst, og valget har hun aldrig fortrudt. ”Min familie har næsten alle en teknisk uddannelse. Min far og bror er selv ingeniører, så det ligger ikke så fjernt. Og når man så altid har været glad for matematik og fysik i skolen, så giver det bare mening. Jeg valgte uddannelsen bygningsdesign, der sammen med den tekniske viden har givet mig en større forståelse for æstetikken og et ønske om at give arkitektens forslag et reelt forsøg i stedet for altid at gøre, som vi plejer.”

”Det, jeg godt kan lide ved ingeniørfeltet, er at være med til at finde en samlet løsning for hvert enkelt projekt. Derudover har jeg valgt VVS-delen, som er en meget skjult del i det færdige byggeri. Man kan ikke se meget af det, vi laver, men det usynlige har stor betydning for oplevelsen af et rum.”

Terese bor i Randers med sin mand og to døtre, hvor hun også er opvokset. Når hun holder fri, fylder ingeniøren i hende dog stadig en del, og det afspejler hendes hobbyer. ”Jeg kan godt lide at hækle og bage – generelt noget, hvor jeg har en opskrift at følge. Ja… det er vist lidt ingeniøragtigt”, fortæller hun med et grin.