Skip to main content

Grenaa Dampvæveri nævnes i regeringens boligudspil: Byer med plads til alle

21 okt, 2021

Hos Arkikon ser vi diversitet som en styrke. Det gælder både, når vi arbejder med vores projekter, men også når vi samles uden for arbejdstiden. Derfor er vi stolte over at se Grenaa Dampvæveri i regeringens boligudspil som eksempel på et projekt, der er med til at styrke den blandede by.

Se det på s. 18 i boligudspillet her.

Projektet nævnes i regeringens initiativ om at skabe flere almene boliger og gøre det nemmere at ombygge eksisterende ejendomme til formålet. Som det også fremlægges i boligudspillet, er styrken ved at ombygge allerede eksisterende ejendomme, at det kan være en mere bæredygtig tilgang og give almene boliger med en god beliggenhed. Arkikon var rådgiver på projektet med Grenaa Dampvæveri, hvor den første fase skulle skabe nye ungdomsboliger i omridset af den gamle kedelbygning. Boligerne ligger centralt i Grenaa i gåafstand til indkøbsmuligheder, uddannelsesinstitutioner og sportsfaciliteter. Samtidig er den gamle kedelbygning genopstået med nye funktioner og nyt liv i byen.

Senere hen blev det også til en fase 2 og 3 med flere ungdomsboliger, erhvervsafdelinger samt familie- og senioregnede boliger med reference til og i ridset af den gamle industris aftryk.

Hos Arkikon ser vi også værdien i at give bygninger nyt liv. Ud over at finde en god og central plads til nye boliger, er det også en måde at skabe hjem, der rummer helt unikke betydninger og historier og bevarer kulturhistorien i byen. Ved at genskabe eller bevare bygninger med en særlig historie styrker vi også den blandede by gennem arkitekturen.