Skip to main content

Simon Nygaard

Bygningskonstruktør


Det er spændende at være bindeleddet

Simon er bygningskonstruktør hos Arkikon. Han er uddannet tømrer og nåede at arbejde som faglært i faget i seks år, inden han valgte konstruktørvejen. Tiden som tømrer har givet ham et stærkt kendskab til, hvordan processen forløber på byggepladsen, og det har haft stor indflydelse på, at han sidder, hvor han gør i dag. ”Jeg begyndte at se det spændende i, hvordan en bygning og en byggeproces hænger sammen, og hvordan der bliver koordineret mellem de forskellige faggrupper.”

Alsidigheden og koordineringen i arbejdet er det, som Simon brænder mest for, og her kommer hans undersøgende tilgang ham til gode. ”Det er spændende at være bindeleddet mellem arkitekten og ingeniøren og få det hele til at hænge sammen og fungere. Og det kræver indsigt i projektet fra alle vinkler.”

”Jeg er meget undersøgende i mit arbejde og kan godt lide at være med fra start til slut i processen. Det er nemlig der, jeg får alsidigheden som konstruktør og muligheden for at arbejde med sammenhængen i projektet. Og når man sigter efter at ramme rigtigt første gang, så er al den viden, man kan få om projektet, guld værd.”

Når Simon holder fri, bruger han tiden med sin familie – og med en baggrund som tømrer bliver der lavet mange hyg-og-byg-projekter derhjemme. Det seneste projekt var en gigantisk sandkasse med fem kubikmeter sand til datteren med plads til legehus. ”Skal der være sandkasse, så lad der være sandkasse – man skal jo ikke gøre noget halvt.”