Skip to main content

Malene Matti

Konstruktionsingeniør


Ingeniørfaget er et univers af muligheder

Malene er uddannet bygningsingeniør med speciale i bærende konstruktioner på uddannelsen bygningsteknik. Hun er nysgerrig, vild med at fordybe sig, og derfor har det også været med stort gåpåmod, at hun har kastet sig ind i rollen som konstruktionsingeniør hos Arkikon. ”Lige nu handler det om at dykke ned i så mange konstruktions- og materialetyper som muligt, suge en masse erfaring til mig og blive stærkere på mit eget område. Det glæder jeg mig til.”

Æblet falder ikke langt fra stammen, og Malenes interesse for byggebranchen og ingeniørfaget kommer heller ikke fra fremmede. ”Der har altid været en interesse for byggeri i min familie. Min far er bygningskonstruktør, og mine forældre var selv med til at bygge to af de huse, vi har boet i. Og så har fysik og matematik altid været de fag, jeg har glædet mig mest til.”

”Det, jeg godt kan lide, er, at ingeniørfaget er et univers af muligheder, hvor det kun er ens egen fantasi, der sætter grænserne for, hvordan noget kan konstrueres. Man er nødt til at tænke ud af boksen, hvis den første konstruktionsløsning ikke giver mening. Min arbejdstilgang er meget at ”udfordre det man plejer” både ift. løsninger, beregningsmetoder og udarbejdelse af skabeloner dertil.”

Malene har en struktureret tilgang og en interesse for materialer, der går stærkt igen, når hun holder fri. Her går hun op i træning, kost og planlægningen af det, og så har hun en hobby, hvor der ikke bliver gået på kompromis med materialerne. ”Jeg har en hel samling af duftlys og går meget op i, hvilken voks det laves af. Jeg var i Australien for et par år siden, hvor jeg købte mit første. Når jeg tænder det, fylder den rummet. Det er den bedste følelse! Og det var sådan det startede.”