Skip to main content

Costanza Angeloni

Arkitekt


En bygning er ikke bare en tom skal

Costanza er uddannet arkitekt og kommer oprindeligt fra Italien. Herfra er hun vant til en kultur, hvor arkitektur og ingeniørkunst lever som hund og kat. ”Det er interessant for mig at opleve, hvordan fagene smelter sammen her. Det er meget virkelighedsnært, fordi vi tager udgangspunkt i det enkelte projekt og den konkrete problemstilling, som skal løses.”

Costanzas interesse for arkitektur kan spores helt tilbage til hendes barndom. Hun har altid rejst meget og været fascineret af de mange historiske bygninger, hun har mødt på sin vej. I en alder af 12 år besluttede hun sig for at stræbe efter arkitekttitlen, og passionen er ikke til at tage fejl af. ”En bygning er ikke bare en tom skal. Den fortæller en historie om de mennesker og den kultur, der har skabt den.”

”I Danmark er der meget ’ren’ arkitektur. Det er præcis sådan, jeg oplever danskerne. Høflige og ordentlige. Alt og alle er pæne – også om søndagen.”

Fra tegnestuen i Randers arbejder Costanza med at fortælle historier gennem arkitekturen. Og når hun ikke bruger sin kreative hjerne hos os, kan du finde hende rundt omkring i landet på diverse tennisbaner, hvor hun dyrker sin anden store passion. Det ville ikke undre os, hvis hun stadig har plakaten af Roger Federer fra ungdomsværelset med sig et sted i sin Aalborggensiske lejlighed.