Praktikanter skaber dynamik hos Arkikon
For få uger siden havde de otte i praktik i forskellige rådgivergrene hos Arkikon – fire i afdelingen i Randers og fire i afdelingen i Grenaa – de er nu blevet til tre praktikanter og fem fastansatte. En statistik, som Thomas er godt tilfreds med.
“Vi vil gerne være et attraktivt praktiksted for alle praktikanter, der har lyst til at være hos os. Når et praktikforløb ender med en fastansættelse, så har det været et succesfuldt samarbejde – og det er godt for praktikanten, der ender med en ansættelseskontrakt i hånden,” fortæller han og tilføjer
“Men det er samtidig rigtig godt for os som virksomhed, fordi vi får en dygtig medarbejder, der allerede har indsigt i virksomheden og vil os.”
En af de praktikanter, der har været i virksomhedspraktik, og derefter har fået en fastansættelse, er Maria Leonard Christensen, der er uddannet VVS-ingeniør
“Jeg havde sagt mit tidligere job op og var ikke sikker på, i hvilken retning jeg skulle. Det er fedt, at Arkikon har en tæt kontakt til jobcentret, så man kan komme i virksomhedspraktik og prøve det af – det har hjulpet mig til at finde den rigtige vej og har givet mig en fastansættelse,” forklarer Maria.
Udenlandske praktikanter
I foråret havde Arkikon to udenlandske praktikanter i jobpraktik, de har begge afsluttet deres uddannelser som arkitekter i udlandet, men ville gerne arbejde i Danmark. En af dem er Merima Sadzak Haumand, der er uddannet arkitekt i Bosnien.
“Det var ikke svært at starte i praktik hos Arkikon efter endt uddannelse i Sarajevo og Wien. Arbejdsmiljøet var godt og kollegaerne tog rigtig godt imod mig. Jeg lærte lynhurtigt den danske måde at gøre tingene på, men der var også plads til at bruge min viden fra min egen baggrund,” fortæller hun.
Tværfagligheden i Arkikon
Noget, som alle praktikanter fremhæver, der gør det til et attraktivt praktiksted, er, at der sidder mange faggrupper under samme tag – arkitekter, ingeniører og konstruktører, deraf navnet Ark-i-kon. Simone Riddermann Christiansen er i semesterpraktik som ingeniør i forbindelse med sin uddannelse.
“Det er et fedt sted, hvor jeg også kan bruge de arkitekt-fag, jeg har haft på skolen, fordi huset rummer begge faggrupper, og så giver Arkikon mig et indblik i, hvordan mit arbejdsliv kan blive, når jeg er færdiguddannet,” forklarer Simone.
Medpraktikanten Toke Bonde, der er i praktik som bygningskonstruktør, fremhæver den dynamik, der opstår, ved tværfagligheden:
“De er så gode til at imødegå praktikanter. Her får vi lov til at være med ude på de projekter, der interesserer os. Vi får ansvar og samarbejder på tværs, og så opstår der en særlig dynamik her, når vi kommunikerer med andre fagpersoner,” siger han.
Plads til forskelligheder
For Thomas Enevold og de tre andre medejere af virksomheden er det vigtigt at kunne rumme de mange praktikanters forskelligheder, uddannelser og baggrunde.
“Vi er et mangfoldigt sted, hvor der er plads til mange typer af praktikanter og medarbejdere. Vi har plads til folkeskolepraktikanten, virksomhedspraktikanten, praktikanter, hvor det er en del af deres uddannelsesforløb, men vi har også praktikanter, der inden studiestart skal finde ud af, om det her er den rette vej for dem. Flere af dem kommer fra udlandet. Efter jul får vi to nye praktikanter, hvor den ene er fra Ungarn,” forklarer Thomas.
Når praktikanterne kommer med så forskellige baggrunde – både fagligt og etnisk – så skaber det den dynamik i huset, som Thomas og de andre medejere gerne vil opnå.
“Så bliver det et rigtigt spændende sted, hvor vi udvikler os både fagligt og menneskeligt, og så skaber vi sammen de bedste resultater.”