Skjern Fjernvarme

Skjern Fjernvarme

Konceptet for den nye tlbygning tager sit udgangspunkt i det eksisterende varmeværks udtryk og materialevalg. 
Der arbejdes med udhænget og det røde murværk, men tilført et moderne snit. Samtidig skabes der en ny åbenhed, hvor kedlen udstilles igennem de store glaspartier mod Nykærsvej. 
Derved skabes der en samhørrighed med eksisterende bygning i udtrykket, men tilbygningen bliver stadig en moderne tilføjelse.  
Hovedpointerne i den arkitektoniske tilgang er ønsket om en enkelthed i formsproget, men med en detaljering af de store flader og åbninger bla. med en reliefvirknnig i facaderne for på den måde at arbejde med modspillet mellem flader og åbninger. 
Det markante glasparti mod Nykærsvej giver forbipasserende mulighed for at kigge direkte ind i hjertet af varmeværket - kedelrummet. På den måde bliver funktionen til udsmykningen. 

Fakta

Nyt flisværk - 2013
Omfang:
1000 m2
Økonomisk omfang:
Under projektering
Opgave:
Idéoplæg
Samarbejdsparter:
DFP, Tjæreborg


REFERENCE-ARK